10+ λόγοι να συμμετάσχεις στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

XΟΡΩΔΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

 

 1. Το ΔΧΦ Πρέβεζας διοργανώνεται από έναν αυτόνομο χορωδιακό φορέα όπως είναι η Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία” και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα .

 2. Στα πλαίσιά του πραγματοποιείται ένας πολύ έγκυρος χορωδιακός διαγωνισμός, τον οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται πολλές χορωδίες από όλο τον κόσμο. Η επιλογή δε, της κριτικής επιτροπής από μεγάλες χορωδιακές προσωπικότητες παγκοσμίως , εγγυάται την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο εκπαιδευτικός του χαρακτήρας αφού δίνονται τόσο γραπτά όσο και προφορικά σχόλια στους Διευθυντές των χορωδιών, καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα των παρουσιάσεων της κάθε χορωδίας.

 3. Ο εκπαιδευτικός του χαρακτήρας ενισχύεται και με την υλοποίηση σεμιναρίου διεύθυνσης χορωδίας από διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας καθηγητές χορωδιας .

 4. Η Πρέβεζα, ως πόλη είναι μια ασφαλής και εύκολα προσβάσιμη πόλη στο ΝΔ άκρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

 5. Οι τουριστικές υποδομές της περιοχής είναι ικανοποιητικές ενώ είναι ιδιαίτερα προσιτές οι τιμές των καταλυμμάτων και των εστιατορίων για όλες τις οικονομικές δυνατότητες.

 6. Η Πρέβεζα από μόνη της βρίθει αξιοθεάτων αφού είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της Αρχαίας Νικόπολης, την πόλη που σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία αφού χτίστηκε σε ανάμμνηση της ναυμαχίας που έγινε στην περιοχή μεταξύ του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας εναντίον του Οκταβιανού Αύγουστου.

 7. Εκτός από αυτά, σε μικρή απόσταση βρίσκεται το νεκρομαντείο με τη γνωστή σημασία του την περίοδο του Αρχαίου Κόσμου.

 8. Η Πρέβεζα αποτελεί ορμητήριο για επισκέψεις στα παγκοσμίως γνωστά θέρετρα της Πάργας, της Λευκάδας και της Κέρκυρας αλλά και στα Ιωάννινα.

 9. Το ΔΧΦ δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Εξού και η μικρή συνδρομή των συμμετεχουσών χορωδιών, που καλύπτει μόνο τις ανάγκες οργάνωσης.

 10. Κάθε χορωδία εξασφαλίζει από μόνη της όλες τις ανάγκες διαμονής και διατροφής έχοντας έτσι τη δυνατότητα να βρίσκει τις περισσότερο συμφέρουσες τιμές στα καταλύμματα και τα καταστήματα εστίασης.

 11. Η ψυχή του Φεστιβάλ είναι οι εθελοντές του , οι οποίοι ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 300 και δίνουν το δικό τους χρώμα στην οργάνωση του φεστιβάλ.

 12. Όλες οι επιχειρήσεις της πόλης συνδράμουν και βοηθούν το Φεστιβάλ εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες μια ιδανική ατμόσφαιρα που θα τους μείνει αξέχαστη.

 13. Πάνω από 5000 άτομα ετησίως παρακολουθούν ως ακροατές τις εκδηλώσεις του.

 14. Τέλος η Πρέβεζα είναι μια παραθαλάσσια πόλη εξαιρετικής ομορφιάς με αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινη θάλασσα ενώ το ιστορικό της κέντρο είναι διάσημο για τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα καλντερίμια του.